23 maart 2015
Orlando,
Verenigde Staten
a
A
Duitsers, enge Indiaan en 3d attracties.
Maandag was de dag van Tampa! Tampa is vooral bekend van Hooters, maar ik ging er vooral heen zodat ik dichterbij Clearwater Beach zou zijn. Eenmaal aangekomen in Tampa merk je maar 1 ding; de bestuurders hier zijn NOG slechter dan waar dan ook in Florida. En ze samen met Miami de trotse vertegenwoordiger voor de stad met de meeste auto ongelukken. Aangezien ik heb gezien hoe ze daar rijden, verbaast me dat niet. Ik had voor de dagen maandag t/m woensdag via AirBnB geboekt en verbleef bij een vrouw die op een lokale universiteit werkte. Erg aardig maar er was geen zak te doen in Tampa. Op dinsdag dan maar naar Clearwater gereden, wat overigens een prachtige route was. Het strand en water was echt schitterend en heb er een paar uurtjes liggen zonnen. Jullie moeten natuurlijk wel kunnen zien dat ik zon heb gezien.
Woensdag verliet ik Tampa en ben ik naar Orlando gereden. Ik was redelijk nerveus omdat ik hier een hostel had geboekt en we weten allemaal hoe dat in Fort Lauderdale in week 1 was verlopen. Eenmaal aangekomen was ik aangenaam verrast. De hostel was in een oud motel, maar zag er gezellig uit met een centraal gebouw met keuken en zitruimte, grote tuin en een meer. Ik had weinig hoop om leuke mensen te ontmoeten, maar daar uiteindelijk tijdens het eten 2 Duitse meiden ontmoet en 2 amerikaanse jongens. Toevallig sliep ik ook nog op dezelfde kamer als de duitse meiden en we besloten meteen om ergens Ben & Jerry te eten en daarna bij het hostel gezellig met iedereen wat te drinken. In her hostel verbleef/woonde er ook een man uit India die de duitse meiden (Jana en Patricia) nogal lastig viel en ze controleerden. Ze mochten niet met mannen praten etc...
Dat was het begin van een hele rare, vervelende, lange avond / nacht. Tijdens de leuke avond met veel muziek was Jana aan het dansen met 1 van de Amerikaanse jongens (Jared). De man uit India (Sami) was hiervan niet gedient en duwt Jana! hard weg waardoor ze bijna viel. Vervolgens uit woede slaat hij zijn hele laptop aan gort. Allemaal mensen liepen weg naar buiten en we waren met Jared aan het praten. Blijkbaar had Sami ook gezegd dat Jared een verkrachter zou zijn (wat niemand geloofde) waardoor Jared hem vervolgens met zijn gezicht tegen de muur aan sloeg. Vervolgens kwam Sami weer naar buiten met een bebloed gezicht en duwt Jana weer. Ongeloofelijk, maar die gast spoorde niet. Rond 2 uur zaten we nog buiten en kwam Sami WEER terug om te besluiten om Jana maar in haar gezicht te slaan met vuist! Waardoor Jared hem een flinke klap gaf en ze daarna naar onze kamer kwamen. Dus we sliepen met 6 meiden en 1 jongen in een kleine kamer. Rond 3uur kwam Sami doodleuk binnen lopen om Jana te spreken en zien maar hij had niet door dat Jared bij ons was. Vervolgens heeft Sami de politie gebeld en 2 politie wagens, ambulance en brandweer kwamen en uiteindelijk hem hebben meegenomen. hahah sukkel!
Donderdag hebben we met zijn allen maar een rustig dagje ingelast na onze wilde avond/nacht. We zijn met zijn allen naar een outlet gegaan en heerlijk gerelaxed.
Samen met Patricia, Jana en nog een andere duitser (Anny) hebben we besloten om 2 dagen universal te doen. Super tof dus we vertrokken vrijdag met zijn vieren naar Universal om Island of Adventure te doen. Heel gaaf park met veel achtbanen. De toppunten waren de waterbanen waarbij je echt zeik en zeiknat in werd en de achtbaan waarbij we 20minuten op het hoogste punt hebben vastgezeten. Jana heeft zitten huilen en ik scheet ook zowat in me broek. Het was een achtbaan waarbij we met onze benen los hingen en we stonden helemaal bovenaan vast zonder te weten wat er aan de hand was en zonder om te roepen gingen we opeens verder. Geloof me, me handen staan nog steeds in de beugels. Vervolgens zijn we 's avonds naar de bekende Hooters geweest om te eten! Natuurlijk heeeeeel veeeeel mannen.
Jana en ik verbleven nog in het hostel en vertrokken op zaterdag naar het andere universal park. Gezellig met 3 duitsers en heb daardoor dus ook een een beetje me duits kunnen ophalen. Universal studios viel een beetje tegen. Heeeeeeeel veeeeeeel 3d en 4d attractie wat er heel gaaf uitzag, maar daardoor me eten iets te vaak naar boven kwam. Toch een hele leuke dag gehad in een zeer zonnig en warm (36 graden) Orlando. Ik had voor die avond een hotel geboekt voor 2 nachten en Jana had besloten om te blijven in het hotel met mij. Gelukkig klikte het goed anders was ik gek geworden denk haha. Zondag een dagje outlet shopping gedaan, mij auto ingeleverd en gekookt met zijn vieren in me hotel. Morgen vertrek ik naar St. augustine en een duitse jongen, die ik heb ontmoet in het Hostel, rijdt mee. En de 3 duitse meiden vertrekken morgenvroeg naar Miami.
Voor me volgende reisverslag zal ik alweer thuis zijn. Lekker frikandellen eten!
Stephanie, reporting from her hotelroom in Orlando.
Peace out.
Tags: Orlando, universal studios, florida, usa, tampa